Ingredience:
Basmati nebo jiná dlouhozrnná rýže 500 g
šafrán ½ lžičky » NÁŠ PRODUKT
brambory 2-3 ks
olej
sůl.
Postup:
Propláchněte rýží dvakrát ve studené vodě a poté nechte namočenou v teplé osolené vodě 30-60 minut, poté vodu přelijte přes cedník. Nalijte čistou vodu do nepřilnavého hrnce zhruba do poloviny a přiveďte k varu.
Přidejte rýži a sůl dle chuti a pokračujte ve vaření, dokud rýže nezměkne.
Přidejte olej a šafránový nálev (špetku šafránu rozdrťte a smíchejte v šálku s trochou horké vody).Na dno hrnce položte plátky brambor a přidejte rýži. Přes rýži přidejte několik lžic .oleje
Zakryjte a vařte na mírném ohni asi půl hodiny. Pokud dobu vaření o něco prodloužíte,na dně hrnce se vytvoří křupavá vrstva brambor a rýže.